Porsche leasing

Preduzeće sa tradicijom.

Društvo Porsche Konstruktionen KG (današnja Porsche Bank) je 06. marta 1966. godine postavilo kamen temeljac jedne nove vrste načina finansiranja u Austriji. Ono je na taj način postalo prvo preduzeće koje se u potpunosti posvetilo leasingu motornih vozila - predvodnik leasinga bila je legendarna VW-buba. 

Već više od 40 godina pravna i fizička lica vjeruju u Porsche Bank kao u svog partnera u finansiranju. Porsche Bank kao dio koncerna Porsche Austria, je prva finansijska institucija u Austriji a danas je to kuća sa najvećim brojem finansiranih vozila. 

Preduzeće Porsche Bank AG je 06. juna 2015. godine osnovalo firmu Porsche Leasing d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu, koja nudi najpovoljnija rješenja za nabavku automobila iz Volkswagen grupacije. 

Danas, Porsche finansijska grupa u Bosni i Hercegovini obuhvata dvije firme Porsche Leasing d.o.o. (specijalizovanu za pružanje usluga finansijskog i operativnog leasinga isključivo vozila iz grupacije Volkswagen koja na domaćem tržištu zastupa kompanija Porsche Bosna i Hercegovina i Porsche Partner d.o.o. (društvo za posredovanje u osiguranju).

Zajednički korjeni. Zajednička budućnost.

Od marta 2011. godine Porsche Holding prelazi 100% u vlasništvo preduzeća Volkswagen AG odnosno najuspešnijeg proizvođača automobila Evrope. Porodice Porsche i Piëch i dalje su glavni dioničari Volkswagen AG i kao članovi nadzornog odbora učestvuju u razvoju ovog automobilskog koncerna. 

Porsche Bank obavlja svoje poslovanje u sljedećim zemljama: Austriji, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj, Ukrajini, Albaniji i Bosni i Hercegovini. Porsche Bank-a svoje poslovanje realizuje i na području Južne Amerike, u Čileu i u Kolumbiji. 

Preduzeće Porsche Holding ima promet od 17,1 milijardi eura i ukupno 32.300 zaposlenih. 

Porsche Leasing je jedina kuća na domaćem tržištu specijalizovana za pružanje usluga finansiranja isključivo vozila.